Nieuws

LomiLomi massage

Wil je meer in contact zijn met je lichaam, je hoofd, hart en buik met elkaar verbinden en jezelf krachtiger en positiever voelen. En wil je leren masseren om goede massages op maat te kunnen geven aan anderen. Je leert beter masseren als je in contact bent met je eigen body. Dat is de basis van de Mazzaze jaar training.

MAZZAZE JAAR TRAINING: LEREN MASSEREN EN MEER IN VERBINDING MET JE EIGEN LICHAAM.

LomiLomi massage

Jezelf beter leren kennen door aanrakingen
Aanraken is iets wat we eigenlijk allemaal wel willen, maar wat niet iedereen aangaat. Om verschillende redenen. Om aan te raken of je te laten aanraken dien je een veilige omgeving te hebben. Een plek waar je erop kunt vertrouwen dat het goed gaat, dat er alleen maar gewilde aanrakingen zijn. Waar je de regie hebt over je aanrakingen. Lees het hele blog

Nieuw blog
over blokkades in je lichaam.

LomiLomi massage

Maandag Mazzaze massage tips
Elke maandag vind je op social media aan masage tip van Mazzaze.  Met uitleg over een massage, een tip die past bij de tijd van het jaar of een ander interessant weetje over masseren.

Om lekker te lezen, te zien en toe te passen. Omdat massage zoveel meer is dan luxe verwennerij. Het is aanraken en aandacht.  Dat hebben we allemaal nodig. Toch? Je kunt het volgen op Facebook, Instagram en (iets minder vaak) op LinkedIn.

 

Maandag
Mazzaze
massage tips.

Op social media. 

 

 

LomiLomi massage

Relax massage dagen
Masseren tussen de feestdagen. Na kerst en voor Oud en Nieuw een paar dagen massages geven en ontvangen. In gezelschap van andere massage liefhebbers, verzorgde gezonde maaltijden en een relaxte sfeer met gezelligheid en warme ontmoetingen.

Ook zin in?
Meld je aan en doe mee!

 

Relax massage dagen tussen kerst en Oud en Nieuw.

Hoe heerlijk is dat!

LomiLomi massage

Klankschalen en massage
Heb jij wel eens met klankschalen iets gedaan? Die mooie schalen in verschillende maten die worden gebruikt bij meditaties, visualisaties en bij massages.  Klankschalen nemen je met hun mooie klanken en trillingen  mee naar een diepe ontspanning.

In het weekend van 25 – 27 november een workshop klankschalen.
Ook zin in? Meld je aan en doe mee!

 

Klankschalen nemen je met hun mooie klanken en trillingen mee naar een diepe ontspanning.

LomiLomi massage

Leer een LomiLomi massage geven  in de 3 dagen.

In januari gaat weer een nieuwe reeks van start.

LomiLomi is een heerlijke verrassende fullbody massage waarbij je veel met je armen masseert. Een fijne massage om te geven en te ontvangen!

 

LomiLomi massage, nieuwe workshopreeks vanaf 6 januari 2023

Nieuw blog
Mijn handen, wat ben ik blij met ze!
Mijn handen zijn ook heel belangrijk voor mijn werk als masseur. Daar zijn ze allebei actief en werken ze samen. Afgestemd op elkaar in een mooie harmonie. De een kan niet zonder de ander. En soms gaan ze samen bij elkaar rustig op de rug, hoofd of de voeten van de gemasseerde liggen. Dan genieten ze van de warmte en verbinding. 

Mijn handen kunnen niet zonder elkaar, ze werken samen en geven mij informatie.

Ze geven warmte en verbinding.

Het is zomer!

 

Zomermassage cursussen en workshops bij VakantieAnders. 
Te ervaren wat massage met je doet, te ontdekken heo het is om een massage te geven. Je eigen lichaamssignalen (h)erkennen en vooral, veel plezier en ontspanning beleven in de massages.
Massage en vakantie, mooie combi toch?!

Zomer!!

Massage en vakantie, wat een mooie combinatie om heerlijk  te ontspannen.

 

Nieuw blog
Waar zitten je gedachten wanneer je masseert?
Deze vraag komt van Katrin en heb ik nog nooit eerder gekregen! Ik moet er wel om lachen want ik vind het een grappige vraag, ik kan me voorstellen dat iemand denkt dat ik vanalles denk over de persoon die op mijn tafel ligt. En dat is ook zo! Maar het zijn professionele gedachtes, die alles te maken hebben met wat ik aan het doen ben. Namelijk iemand een zorgvuldige persoonlijke massage aan het geven.

Waar denk je aan als je masseert?
Wat een leuke vraag is dat.

Een goed onderwerp om over te bloggen.

 

Triggerpoints, in de volksmond ook wel spierknopen genoemd. Bijna iedereen kent het wel, die zere plek in je nek of schouder of tussen de schouderbladen. Eigenlijk kunnen triggerpoints overal ontstaan. De oorzaak is vaak overbelasting, stress of een slechte houding. Triggerpoints kunnen pijn uitstralen naar andere gebieden.
Triggerpoint workshop in het juni massage weekend

Triggerpoints zijn met massage te behandelen.
workshop in het juni weekend.

Bij stress kun je best lang in de zogenaamde acute fase blijven zonder in de chronische fase terecht te komen. Natuurlijk is het zaak om naar de oorzaken te kijken en daar iets aan te doen. Daarbij is het ook van belang om voor ontspanning te zorgen. Bij een massage kun je ontspannen en de signalen van je lichaam herkennen. In ontspanning kun je beter loslaten, relativeren en opladen. Je zorgt voor jezelf.
Lees het hele blog

Stress?
Neems eens een massage, dat helpt. 

 

 

We zijn weer gestart met de massage weekenden. Op een mooie plek in de stilte van de natuur. Een heel weekend voor body en mind, persoonlijke groei en veel aanrakingen! In dit weekend waren er veel massages, rug, voeten, hoofd, nek schouders en de buik! Die buik massage was zeer verrassend, wordt (te) vaak overgeslagen bij het massages terwijl het zo fijn is om juist dat deel van je lichaam aandacht te geven en aan te raken.

Mazzaze weekenden voor body en mind! Een heel weekend voor jezelf.

Op 23 februari is de er weer een nieuwe reeks van de  4-daagse workshopreeks dynamische massage gestart.

Vol enthousiasme en overgave zijn de deelnemrs gestart met het leren van deze massage techniek. Best lastig om te leren, maar als je het in je vingers krijgt is het geweldig. Geeft iets extras aan de massages.
Het was een mooi begin, nu veel oefenen en nog 3 lesdagen te gaan.

Voor alle andere activiteiten neem een kijkje in de agenda.

Dynamische massage is een mooie aanvuling op je massage vaardigheden.

Op 12 februari was er de anatomie workshop. Basis kennis van anatomie van de oppervlakkige spieren is een belangrijk en wezenlijk onderdeel in het geven van massages. En daarom deze workshop waarin we naar deze anatomie kijken, ontdekken en leren. Speciaal toegepast op het geven van massages.

Anatomie kennis verbetert jouw massages.

 

In januari 2022 heeft Jolanda Sieders  de Mazzaze massage opleiding afgerond. Het traject van de massage opleiding was ontzettend waardevol. Ze is er zich er terdege van bewust dat het afronden van de opleiding ook een nieuw startpunt is. Ze heeft haar waarden voor het geven van een massage ontwikkelt en als dat helemaal lukt is er een ontspannen magisch moment van Zijn. Daar gaat ze voor!

De Mazzaze massage opleiding is ook een stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Een nieuw blog:
Je eigen lichaam voelen door een massage
Door de aanrakingen in een massage voel je je lichaam ook door de handen van de masseur. Dan kan er iets aangeraakt worden dat niet bekend is bij jezelf, je lichaam weet het wel, maar het is nog niet in jouw bewustzijn gekomen. Ik heb het deze week weer eens ervaren.
Lees het hele blog

Elke maand een nieuw blog over massage zaken! Ontwikkelingen en ervaringen uit de praktijk.

In december 2021 heeft Arnie Heldens haar Mazzaze diploma behaald. Ze geeft superfijne massages, helemaal afgestemd op de vrouw/man op haar tafel. De weekenden van de opleiding vond ze een feestje, soms met heftige emoties, maar altijd met een gevoel van thuiskomen.

De Mazzaze massage opleiding is ook een stap in je persoonlijke ontwikkeling.