Individuele massages

Voor een persoonlijke individuele massage zijn veel mogelijkheden. Wat bij jou past heeft te maken met jouw voorkeur en met je massage wensen. Als je voor het eerst een massage boekt start ik graag met een basis massage. Tijdens deze gehele lichaamsmassage verken ik je lichaam en voel ik waar er spanning zit. In het gesprek voor en na de massage maken we een plan voor een vervolgmassage. Ik kan dan aangeven welke mogelijkheden ook passend voor jou zijn, waar jij baat bij kan hebben.

Dynamische massage

Dit is een massage vorm waarbij je in een diepe ontspanning komt. Liggend op een massage tafel word je door de masseur gepulst. Dat betekent dat je zachtjes heen en weer wordt gewiegd. Daarmee wordt de dieper liggende spierlaag geraakt. Je ontspant gemakkelijk als je je overgeeft aan de bewegingen die door de masseur in gang worden gezet. Je beweegt je eigen lichaam als vanzelf en je hoeft het alleen maar toe te laten.

Deze massage kan over je hele lichaam plaatsvinden en in de massagetijd van 45 minuten zak je steeds verder in ontspanning.

Deze massage kun je ontvangen terwijl je je kleding aan houdt. Dat is fijn als je het om wat voor reden dan ook niet prettig vind om  je kleding uit te trekken. Het is een veilige massage vorm als je niet bekend bent met massages en er wel graag van wilt genieten. Het is ook een massage vorm die veel moeders onbewust al met kinderen doen, zeker als ze klein zijn en je ze in slaapt wiegt of bij een baby op je arm.

Dynamische massage wordt ook holistic pulsing genoemd, en gaat over het hele lichaam. Wordt er een puls op je rug ingezet, voel je dat van je kruin tot in je tenen.

De dynamische massage kun je ook goed in combinatie met de klassieke massage met olie ontvangen. Dit is de basis massage. Die combinatie is heel mooi en zet je nog meer in de stand van ontvangen voor ontspanning.

60 minuten – € 55,00

 

Hot Stone massage

De naam zegt het al, een HotStone massage is er een met ‘hete’ stenen.

De in water verwarmde stenen hebben een temperatuur  om en nabij de 45 graden. De Hot Stone massage wordt  gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De warmte van de stenen wordt door je lichaam opgenomen, dat voel je eerst een beetje en langzaamaan voel je de warmte dieper je lichaam ingaan. Soms lijkt het te wennen en voel je de warmte niet meer totdat aan het einde van de massage gaat bewegen. Dan voel je echte weer hoe warm je lijf is geworden en in de uren daarna blijft dat lang voelbaar.
De stenen worden op en naast de gemasseerde gelegd. Ze geven het lichaam warmte, dat stimuleert ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen in een laag tempo om de warmte goed te laten doordringen.
Een HotStone massage draagt bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

HotStone massage is een oude manier van ontspanning

De stenen worden al sinds de oudheid gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Bijvoorbeeld ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoogwaardigheidsbekleders werden ermee gemasseerd om spierpijn, ongemakken en kwetsuren te verminderen.

Het is een heerlijke massage op frisse dagen!

60 minuten – € 55,00

Reinigingsmassage

Deze massages zijn reinigingsmassages omdat ze beide het afvoeren van afvalstoffen extra stimuleren.

Thaise lymfe massage
Dit is een reinigingsmassage. Met speciale technieken worden de  lymfebanen gestimuleerd om alle afvalstoffen weg te spoelen. Het hele  lymfebanen systeem wordt nagegaan.
Het is heel ontspannend om deze massage te ondergaan en na afloop voelt het als een heerlijk oppepper.  Deze massage past heel goed bij een detox kuur. Helpt ook bij het afvallen.
Deze massage kan alleen gegeven worden aan mensen die een geheel in tact lymfebanen stelsel hebben.

60 minuten – € 65,00

 

Bindweefsel massage met cups
Deze vorm is heel geschikt bij hoofdpijn, spijsverteringsklachten of vermoeidheidsklachten die er zijn zonder duidelijk is waar ze vandaan komen. Het bindweefsel wordt ‘los’gemasseerd met siliconen cups. Het geeft ruimte en zorgt voor betere bloeddoorstroming. Het is ook een soort reinigings massage.
Het is een ontspanningsmassage die heel verkwikkend werkt. Het kàn wat pijnlijk zijn, maar dat hoeft niet.

60 minuten – € 65,00

 

Verwenmassage

Er zijn massages die vooral verwennerij zijn, massages die iets extra’s geven en vooral voor vrouwen als een zalige lekkere luxe worden ervaren. Iets speciaals voor jezelf voor af en toe omdat het zo lekker voelt, ruikt of klinkt.

Behalve het verwenaspect zijn het ook tijd-voor-jezelf-momenten waarbij je goed zorgt voor je lichaam. Je neemt er de tijd voor en geeft jezelf daarmee het fijne cadeau van rust.

Kokosstempelmassage
De geur van kokos voert je mee naar exotische oorden met een ontspannende en verzorgende massage!
Deze massage  begint met een scrub om de dode huidcellen te verwijderen om daarna een passende combinatie van massage met olie en kokosstempels te ervaren. Het is een weldaad voor je huid die er heerlijk zijde zacht van wordt.  Kokos brengt je in harmonie met jezelf!

 

Kruidenstempelmassage
Een massage met olie en stempels gevuld met kruiden als citroengras, gember, patchouli, pandanblad, limoen en tamarinde die een ontspannende en reinigende werking hebben. De massage is een combinatie van het gebruik van deze heerlijk fris ruikende stempels en handen.

Een andere kruidenstempelmassage is in combinatie met speciale warme stenen die in het bijzonder geschikt is voor benen en voeten massage. Het heeft een positief effect op je hele lichaam.

‘Zen’  voor hoofd, nek en schouders.
Zitten  je nek en schouders vast, en wil je daar eens een goede uitgebreide massage voor hebben om je lekkerder te  voelen? Dan is dit een fijne massage voor jou waarbij je heerlijk losser en in je vel zit, minder spanning voelt, met een gunstig effect in de dagen erna. Een unieke en speciale massage op maat voor jouw klachten. Er gaat een wereld voor je open. Het is meer dan een verwenmassage!

Klankschalen
Bij een massage met klankschalen word je meegenomen in een rustgevend bad van zachte klanken. Geheel gekleed lig je op een warme ondergrond midden tussen de schalen die je iets heel bijzonders laten ervaren.
De klankschalen geven trillingen, een mooi geluid en een bijzonder aangenaam gevoel. Grote en kleine schalen, zware en lichte tonen, de klankschaal slagen lopen in elkaar over en je kunt mee drijven op een zee van trillingen. Klankschalen werken harmoniserend op gevoelens, emoties en spieren. Ons lichaam bestaat voor 80% uit water waardoor de trillingen zich snel door je lichaam kunnen verplaatsen en zo een soort innerlijke massage kunnen geven. Diep in je lichaam kunnen spanningen losgetrild worden.
Het effect kan intenser ervaren worden dan bij een gewone massage, je kunt je niet verzetten, je kunt geen spieren vasthouden. Moeheid verdwijnt en volledige ontspanning treedt op, rust en helderheid in lichaam en geest. Een klankmassage heeft een diepe werking op ons lichaam.

60 minuten – € 65,00

Open chat