Jezelf beter leren kennen door aanrakingen.

by | 27 februari 2023 | Massage, Massage opleiding

Aanraken is iets wat we eigenlijk allemaal wel willen, maar wat niet iedereen aangaat. Om verschillende redenen. Om aan te raken of je te laten aanraken dien je een veilige omgeving te hebben. Een plek waar je erop kunt vertrouwen dat het goed gaat, dat er alleen maar gewilde aanrakingen zijn. Waar je de regie hebt over je aanrakingen. Dat is belangrijk om je eraan te kunnen over geven. Om er helemaal aan toe te geven welke aanrakingen en er zijn, en hoe je ze mag ervaren. In een positieve flow om te voelen wat het met jou doet.

Dat is massages geven en ontvangen ook, positieve aanrakingen, altijd!

Blokkades

Ook als ze soms iets raken wat jou triggert, waar je emotioneel van wordt. Dan kan het zomaar zijn dat er een blokkade is die je hebt gecreëerd. Iets wat lastig was en misschien nog is vast gaan zitten in je lichaam. Misschien ben je je daar helemaal niet van bewust en weet je niet waar het door komt. Dat is het mooie van massages, het kan je bewust maken van iets wat er wel is, maar nog wat weggestopt zit.

Mijn bekken

Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik in mijn opleidingstijd zelf ook mijn blokkades tegenkwam. Geheel onbewust en onverwacht werden ze ineens aangeraakt, in mijn lijf èn in mijn gedachten. Bij mij werd het heel duidelijk in het bekkengebied. Wat zat het daar vast zeg. Ik wist niet dat het vast zat, het was gewoon zo. Tijdens de massages werden handen laag op mijn buik en net boven mijn stuit gelegd. Werd het er eerst heel koud, later iets warmer en het voelde als een steen waar geen beweging in te krijgen was. Ik herkende het gevoel wel maar had er geen last van. Het was iets wat er al heel lang op die manier was. De aanrakingen waren wel fijn en veilig maar er was ook een onbestendig naar gevoel. Dat werd heel sterk. Overweldigend zelfs dat ik het ineens ook in mijn keel en hoofd voelde. Ik vond het helemaal niet fijn.

Het mocht er zijn

De masseur van dat moment leerde zelf en leerde mij dat dat er ook mocht zijn. Dat ik er woorden aan mocht geven. Dat lukte heel langzaam dwars door de inmiddels over mijn wangen biggelende tranen heen. Hortend en stotend kon ik  woorden vinden. Het was een hele klus en het liefst was ik weggegaan. Echter op een hele vriendelijke en respectvolle manier werd ik voortdurend uitgenodigd om met mijn aandacht naar mijn bekken te gaan, te voelen wat er is en er woorden aan te geven. Langzaam voelde het minder beklemmend en beter. Met meer ruimte in mijn bekken en mijn lijf. Dat is een ervaring die me veel geleerd heeft, de eerste van een hele reeks lichaamswerk. Dat heeft me steeds verder vrijgemaakt.

Daar gaat het om

Tijdens de Mazzaze massage jaartraining is er ook veel aandacht voor dit deel van masseren. Want daar gaat het om, wat doet een massage met je? Wanneer kun je ontspannen en waar zitten de spanningen in je lichaam. Bewustwording is heel fijn om het trauma dat erop zit te verwerken. In liefdevolle aandacht en vertrouwen voor jezelf. Als je zelf goede ervaringen hiermee hebt, kun je dat ook doorgeven in de massages die je geeft.

Alle rust en tijd in een weekend

In de jaartraining heb je alle tijd om er te zijn, met wat er is. In rust, veiligheid en vertrouwen. Omdat je het waard bent om jezelf steeds beter te leren kennen te waarderen.

Verified by MonsterInsights