Het is een massagetechniek waarbij de masseur het lichaam van de gemasseerde zacht wiegt. Het allerbelangrijkste daarbij is het vinden van de persoon op je tafel. Als je dat ritme vindt en vast kunt houden, is het voor de gemasseerde een ontspanningsmassage die een diep effect heeft.
Zachtjes en respectvol wordt hij of zij heen en weer bewogen. De diepere spierlaag ontspant zich makkelijk als de gemasseerde zich eraan overgeeft, de controle loslaat. Een mooie oefening in vertrouwen! De dynamische massage wordt ook wel holistic pulsing genoemd.

Als masseur ook meebewegen

Als masseur heb je voor deze techniek veel oefening nodig. Het luistert heel nauw hoe jij je handen op het lichaam van de ander plaatst, hoe je ze beweegt en hoeveel druk je geeft. Het is zoeken naar het ritme van de ander. Het is ook heel belangrijk hoe jij zelf beweegt; sta je stil of beweeg je mee? Bij het meebewegen kost het je minder energie en heb je meer feeling met het juiste ritme van de ander, de man/vrouw op je tafel voelt dat precies.

Laagdrempelig en goed te combineren

Deze massage kun je goed toepassen bij iemand die de kleding aan wil houden. Dat maakt het laagdrempelig voor mensen die (nog) niet vertrouwd zijn met massage.
De dynamische massage kun je ook heel goed combineren met de traditionele massage, omdat het goed door en na elkaar te gebruiken is.

Nog meer massage op maat


De combinatie van deze twee technieken geeft jou als masseur veel tools. Dat maakt dat je nog beter een massage op maat kunt geven. Nog beter kunt afstemmen wat er nodig is op het moment zelf, beter kunt variëren in je grepen en uit een breed scala kunt putten. Het verrijkt je basis voor een optimale intuïtieve massage.

Ik kan jou die massagetechniek leren

Op vier verschillende dagen gaan we samen aan de slag, telkens met een ander onderdeel van deze massagevorm. Je oefent in het geven en ontvangen. In kleine groepen waarbij er veel persoonlijke aandacht is en je met verschillende mensen uitwisselt.

Wil jij het leren?
Doe dan mee aan deze unieke 4-daagse workshop.

Open chat