“Kom je wat eerder naar mijn opening, ik vind het fijn als je er vroeg bent” zegt Ellen als ze me uitnodigt voor de opening van haar massagesalon. Ik wilde iets later gaan, maar pas mijn plannen aan en ga vroeg op pad om er op tijd te zijn. Ze heet mijn man en mij hartelijk welkom in haar feestelijk aangeklede huis. Een grote schaal met chocolaatjes mét haar bedrijfslogo staat op tafel. Flesjes gevuld met olie en een kaartje eraan staan klaar voor iedereen die een kijkje komt nemen. En er hangen grijze en groene ballonnen, de kleuren van haar spiksplinternieuwe salon. Haar enthousiasme is het allermooiste.

Onderzoek wat massage haar kan brengen

Ze heeft een lange weg vol hobbels gelopen om hier uit te komen. Twee jaar geleden in de zomer hebben we voor het eerst gesproken over masseren. Daar heeft ze helemaal niets mee, zegt ze op dat moment. Sterker nog, ze voelt een afkeer. Maar toch stelt ze nog wat vragen over het effect van masseren en de opleiding. Misschien is het juist voor haar heel goed om de aanrakingen van massage te  ervaren? Ik vertel haar over enkele persoonlijke ontwikkelingen.

Ons gesprek blijft in haar gedachten rondcirkelen. Na een paar weken meldt ze zich aan voor een massageweekend. Ze wil onderzoeken wat haar dat kan opleveren.

Zweetparels op haar voorhoofd

In dat eerste weekend is het meteen raak! Er gebeurt veel en de stap om iemand anders ‘zomaar’ aan te raken is enorm groot. Toch zoekt ze juist deze uitdaging op, dat weet ze. Ze zet door en doet haar eerste massagestrijkingen met de zweetparels op haar voorhoofd. Er komen herinneringen en ervaringen uit haar jeugd met seksueel misbruik naar boven. Ze kijkt me aan en gaat door. Elke aanraking is een overwinning! Na de eerste les kan ze wel juichen, zo blij is ze en zo spannend vindt ze het.  

Oude wonden helen

In haar tweede weekend besluit ze om ervoor te gaan en de hele opleiding te volgen. Wat het haar zal brengen weet ze ook niet precies, maar ze is er zeker van dat het haar goed zal doen. Ze is supergemotiveerd. Gaandeweg voelt ze dat oude wonden helen, dat scherpe randjes van nare herinneringen verdwijnen. Haar enthousiasme en motivatie groeien nog verder. Ze stuurt me tussen de weekenden door berichtjes over de massages die ze oefent op ‘modellen’ in haar omgeving. Elk opleidingsweekend is het ‘komen, zien & overwinnen’ en elke keer geeft het haar meer zelfvertrouwen. Ze groeit enorm in haar massagevaardigheden en weet er meer mee te spelen.
Haar klanten geven complimenten en komen steeds terug, haar zelfvertrouwen stijgt.

Opleiding met specials

Ellen doet de hele opleiding, inclusief de speciale massage als HotStone, cupping en de dynamische massage. En ze heeft een mooi pakket om een persoonlijke massage te geven afgestemd op haar individuele klanten.

ZZZ van Mazzaze

In haar huis creëert ze een massagesalon. Bij het bedenken van een naam wil ze de 3 keer z van Mazzaze verwerken, als dank aan mij. De z van zacht, zorg en zalig. Ik vind het een mooi en bijzonder gebaar. 

Ze zegt: “Ik ben trots op mij, maar zeker ook op jou. Het is je toch maar mooi gelukt om mij met al mijn angsten en weerstanden door de opleiding heen te loodsen. Of andere opleiders ook het geduld met mij en empathie voor mij zouden hebben gehad, weet ik niet. Aan opgeven heb ik echt nooit gedacht, maar ik wenste soms wel vurig dat sommige onderdelen geschrapt zouden worden. Ik heb heel veel geleerd en alle taken zijn volbracht en dat telt.”

Lint doorknippen

En nu staan we hier bij haar salon Ont-strezzz die vandaag geopend wordt. De deur is mooi ingepakt met een grote groene strik en de schaar hangt aan een lint erbij. Met een grote lach staat ze bij de deur, kijkt blij rond en spreekt uit dat het voor haar een bijzondere dag is. Deze salon staat voor een nieuw begin in haar leven. Ze heeft er zin in en wil massage toegankelijk maken voor mensen in haar omgeving. Vandaag de officiële opening waarvoor ze veel mensen uit haar woonomgeving heeft uitgenodigd. 

Het is tijd om het lint door te knippen… Dan kijkt ze mij aan en geeft de schaar aan mij met de vraag of ik haar salon wil openen. Mijn hart maakt een sprongetje, dát vind ik leuk zeg. Natuurlijk doe ik dat voor Ellen.  Ik kijk om me heen en snap ineens waarom ik er zo vroeg moest zijn. Ik pak de schaar aan, knip het lint door en open haar deur. En daar staat de champagne klaar! We toasten op alle mooie massages die Ellen hier in haar eigen salon gaat geven!

Wil jij ook leren masseren?

Wil je jouw persoonlijke ontwikkelingstraject aangaan om vanuit je hart te kunnen masseren? Doe dan mee aan de exclusieve massage opleiding in de weekenden van Mazzaze.

Open chat