Mijn handen, wat ben ik blij met ze!

by | 9 juli 2022 | Massage, Massage opleiding, Persoonlijke ontwikkeling

Ik ga ervoor zitten en kijk weer eens goed naar ze. Wat ben ik blij met ze! Ik houd heel erg van ze, van allebei. Ik heb ze nog nooit een naam gegeven, nu komt die gedachte ineens in mij op, maar ik houd het toch maar bij rechts en links.

Het is de uitnodiging om in gesprek te gaan met een lichaamsdeel. Direct weet ik dat dat mijn handen moeten zijn. Mijn rechterhand is extra actief, want daar schrijf ik mee. Dat doe ik graag. En mijn rechterhand kan dat ook goed. Zeker als ik rustig en op mijn gemak ben. En als ze een fijne pen daarvoor heeft. Gek genoeg hangt dat samen met mijn humeur, daar is mijn rechterhand gevoelig voor.

Mijn linkerhand kijkt rustig toe als rechts schrijft, houdt het papier vast, zorgt dat water of koffie op goede afstand staat en is er gewoon. Soms gaat  links even op rechts liggen om haar te laten uitrusten. Dat voelt fijn en verbonden voor de rechterhand, ze horen immers bij elkaar!

Afgestemd op elkaar

Mijn handen zijn ook heel belangrijk voor mijn werk als masseur. Daar zijn ze allebei actief en werken ze samen. Afgestemd op elkaar in een mooie harmonie. De een kan niet zonder de ander. Mijn handen voelen en geven me informatie over de man/vrouw op mijn tafel. En soms gaan ze samen bij elkaar rustig op de rug, hoofd of de voeten van de gemasseerde liggen. Dan genieten ze van de warmte en verbinding. Ze doen het werk, ik geef ze ruimte en ik stuur ze ook wel.

Doorgeefluik

Mijn handen zijn een doorgeefluik van energie. De warmte van mijn handen gaat over op de ander. Dat geeft de ander een gevoel van geborgenheid en het geeft mij een gevoel van verbinding. Samen mogen ze er zomaar zijn, die massage geven. Tijdens het geven van een massage genieten de handen vaak van een vloeiende samenwerking met mijn onderarmen. 

Een haat-liefde verhouding

Mijn handen houden ook van aandacht. In de vorm van verzorging met water, crème en een zachte handdoek. Daar worden ze blij van. Mijn nagels zijn graag schoon en kort en als dat niet zo is worden mijn handen wat verdrietig en verstoppen ze zich een beetje, het liefst onder mijn benen als ik zit. Heel af en toe doe ik een kleurtje op de nagels van mijn vingers. Dat is een gevoelig puntje, mijn handen hebben een haat-liefde verhouding met nagellak. Ze kunnen genieten van de aandacht, maar als het klaar is voelt het niet fijn, alsof er steentjes aan de vingers hangen die net te zwaar zijn, die niet lekker voelen en die voortdurend aandacht vragen. Tien gekleurde nagels is teveel.

Afhankelijk van mijn stemming

Mijn handen, of beter gezegd mijn vingers dragen ook graag een ring. Aan de linker ringvinger mijn trouwring die ik al heel wat jaren draag. Aan mijn rechter ringvinger wissel ik de ringen, ook weer afhankelijk van mijn stemming en kleding.

Steun en focus

Mijn handen raken mij graag aan op mijn armen, romp, hoofd, benen en voeten. Eigenlijk mijn hele lichaam. Ze geven me graag warmte en ontspanning. Dat gebeurt er als ik mijn handen op mijn nek hoofd of schouders leg. En soms ondersteunt mijn linkerhand mijn hoofd, bijvoorbeeld als ik schrijf. De linkerhand geeft me dan rust en een focus houdt me bij de les als het druk om me heen is. Dat is heel prettig.

Het gebeurt nogal eens dat mijn beide handen mijn kin ondersteunen. Alsof ze aanvoelen als ik iets lastig vind of even rustige nadenk-tijd nodig heb. Mijn vingers liggen dan ook iets tegen mijn wangen en dat voelt lekker geborgen en warm.

Mijn buik wil ook!


Het gesprek is een soort intensieve observatie geworden. Het is leuk om zo eens heel goed naar een lichaamsdeel te kijken en er alle aandacht aan te geven. Mijn buik wil dat ook wel! Ik heb een ingewikkelde relatie met mijn buik, misschien is het juist daarom heel goed om met haar ook eens in gesprek te gaan en alle aandacht te geven. Net zoals ik tijdens een massage ook veel aandacht aan de buik geef. Een ode aan mijn buik… dat is weer een nieuwe uitdaging!

Mazzaze
Wil jij met jouw handen aanraken of aanrakingen ontvangen van andere handen? Kijk eens rond voor massages, weekenden en/of opleiding. Gun jezelf mooie ervaringen.

Verified by MonsterInsights