Welke rol kan massage spelen bij het verbinden van hoofd en hart?

by | 6 april 2021 | Massage, Ontspanning, Persoonlijke ontwikkeling

Het is een gedachte van het hoofd om in verbinding te willen zijn met het hart. Het is een verlangen van het hart om in verbinding te zijn met het hoofd. Om dit te realiseren is er lichaamsbewustzijn nodig.
Het hoofd denkt, regelt en analyseert. Het hoofd neemt via de zintuigen waar en geeft er een uitleg aan. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe plan je het allemaal in? Het hoofd kan er uren, dagen en maanden druk mee zijn. Hoe drukker het is in je hoofd, hoe minder tijd je hebt voor je lichaam. Het hoofd heeft veel plannen en verplichtingen. Signalen van het lichaam waarnemen is niet vanzelfsprekend, laat staan ernaar te luisteren.

Bewustwording op eigen lichaam

Totdat een lichaamsdeel ermee stopt of aangeeft dat het zo niet langer kan. Pijnklachten negeren heeft tot gevolg dat er nog een laagje bovenop komt: meer pijn of disfunctioneren. Je arm, knie of darmen kunnen ‘zomaar’ gaan dwarsliggen. En dan zijn de rapen gaar, want dat komt helemaal niet uit. Een bezoek aan de huisarts volgt, een hele medische molen wordt aangezet. Ik wil helemaal niets afdoen aan de medische wereld vol mogelijkheden en oplossingen met een goed resultaat, maar ik wil wel graag de bewustwording van het eigen lichaam stimuleren. Signalen opmerken, serieus nemen en onderzoeken wat er gaande is door de ogen van jouw lichaam. Je eigen lichaam erkennen als een grote raadgever.

Lichaamssignalen zetten aan tot nadenken.

In de massageopleiding leer ik de deelnemers om op lichaamssignalen te letten, die geven belangrijke informatie.
Tijdens de massages die ik geef, neem ik signalen van mijn cliënten waar: vastzittende enkels, een gevoelige reactie bij aanrakingen op de buik of trillingen in de hartstreek. Na afloop bespreek wat ik heb opgemerkt. Heel vaak is er herkenning. Het zet aan tot nadenken over wat het kan zijn, waar het vandaan kan komen. In het gesprek doen we dus ontdekkingen door het praten over de signalen, het geeft nieuwe inzichten. Erkenning van het signaal is het belangrijkste om ermee verder te gaan.


Door massage je lichaam voelen.

Via massage kun je je eigen lijf voelen. Door de aanrakingen is er aandacht die bewustwording creëert. Elke fysieke klacht staat symbool voor iets uit jouw leven, voor iets waar je zelf anders mee om dient te gaan. Doe je jouw dingen vanuit je hart? Voel je dat je blij wordt van wat jij doet, dat het je plezier geeft, dat je vanuit je hart je leven invult?

Massage helpt om bewustwording te creëren, om te gaan voelen waar de schoen wringt. Te ervaren wat er anders kan en om dichterbij je hart te komen. Massage helpt de verbinding tussen je hoofd en hart te verstevigen.

Wil jij ook aan massage ervaren die je helpt bij de verbinding tussen hoofd en hart?
Kom naar een massageweekend of maak een massage-afspraak en ik neem je mee op ontdekkingsreis.

Verified by MonsterInsights