Waarom past roze en groen perfect bij massages?

by | 22 februari 2021 | in de maatschappij, Massage, Massage opleiding

Door de jaren heen leerde ik meer over de betekenis van kleuren. ‘Kleuren oefenen een sterke invloed uit op ons leven. We voelen ons soms als een magneet aangetrokken tot een kleur, op onbewust niveau weet ons lichaam aan welke kleur we behoefte hebben om te kunnen gedijen’ schrijft Mary Lambert in haar boek Ontdek de bijzondere kracht van kleuren.

Bij het maken van het logo voor Mazzaze heb ik intuïtief voor de kleuren groen en roze gekozen. Gewoon omdat deze kleuren mij aanspreken. Groen past voor mij bij bewust kiezen en leven. Roze is voor mij de kleur van zachtheid die ik met het masseren wil bereiken. Deze kleuren gebruik ik in het logo en in de andere uitingen, zoals bijvoorbeeld de banner, de opleidingsmap of de hand-outs. Ik voel me comfortabel met roze en groen. 

Betoverend roze
Roze maakt zacht, dat wordt bevestigd als ik het boek Kleuren van Geluk van  Anne-Lies Smal lees. Roze staat voor vrouwelijkheid, afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Dat is heel passend bij massage. Een massage ondergaan betekent ook dat je jezelf blootgeeft en overgeeft aan de masseur.

Kwetsbaar
Liggend op de  massagetafel ben je kwetsbaar. Je stelt je open voor jezelf en de ander, dat geeft verbinding en het is belangrijk dat je daarin met respect behandeld wordt. Als je je kwetsbaar opstelt, loop je de kans dat je afgewezen wordt, dat wil je niet. Horen en zien wat de ander (on)bewust aangeeft, is een serieuze zaak voor de masseur. Ik heb er aandacht voor dat de vrouw of man op mijn tafel zich op zijn gemak voelt en zich kan toevertrouwen aan mijn handen, zodat ze zich helemaal kan ontspannen. Dat is immers vaak de reden voor een massage. 
Roze is zoet, lief, heerlijk, betoverend en ontspant de spieren. Al met al is roze dus heel toepasselijk in mijn logo. In mijn salon heb ik een grote stapel roze handdoeken om te gebruiken tijdens de massages, om iemand lekker warm in te pakken en extra warmte te geven.

Hoe zit het met groen?
Groen is de kleur van rust, harmonie en grenzen. Naar buiten in de natuur vind je rust, vrijheid en harmonie. Daar klopt alles met elkaar als je het ziet. Groen in je leven draagt bij aan een stevige balans in jezelf. Is dat ook zo met de ontspanning en rust die je vindt in de massage? Zeker. Een massage te nemen is tijd om goed voor jezelf te zorgen. Je hoofd leegmaken, ruimte maken. Om in balans te komen en optimaal te genieten van ontspanning. 

Kleur van je hart
Groen is ook de kleur van het 4e chakra. Het hartchakra, het liefdescentrum dat over relaties en gevoelens heerst. Groen is de kleur van je hart, niet rood zoals we vaak denken. Masseren is aanraken, aanraken is voelen. De grenzen van je lichaam, en de signalen die het geeft. Die je misschien makkelijk negeert, die je tijdens een massage echt wel voelt. Het brengt je helemaal bij jezelf.

Groei
Groen is ook groei en ontwikkeling. In de massage-opleiding zijn dit de thema’s waar we aandacht aan geven. Bij aanraken en aangeraakt worden ontdek je je eigen grenzen. Als masseur dien je te  weten wat je teweegbrengt bij het geven van een massage. Aandacht hebben voor wat je doet en aandacht voor jezelf , je houding en je energie. Dat maakt je als masseur steviger. En beter afgestemd op de ander.

Regie en respect
In de workshops-massage-voor-(gelegenheids)koppels zijn de grenzen, intimiteit en respect belangrijke aandachtspunten. In mijn workshops met mensen met een seksueel misbruik verleden gaat het vooral om regie en respect. Hoe goed past dit bij groen?

Belangrijke waarden
Bij het kiezen van deze twee kleuren stond ik aan het begin van Mazzaze. Nu, 14 jaar verder weet ik dat mijn intuïtieve keuze precies past bij wat ik doe en welke waarden ik in mijn werk als masseur en massage-opleider belangrijk vind.

Wil jij ook kennismaken met Mazzaze en ontdekken welke massage bij je past? Neem contact met mij op en we onderzoeken de mogelijkheden.

 

 

Verified by MonsterInsights