Wat wandelen aan het massage weekend toevoegt!

by | 29 september 2020 | Massageweekenden, Ontspanning, Persoonlijke ontwikkeling

De wandeling op zondagochtend is een vast programmaonderdeel in de massage weekenden. We zijn dan met de hele groep al vanaf vrijdagavond samen. Hebben massages geleerd en geoefend, ervaringen opgedaan en nieuwe ontdekkingen beleefd. De groep is met elkaar verbonden is door de intensiteit van het weekend . Met alles wat we doen worden er ook verhalen en ervaringen gedeeld.

Je bent als deelnemer los van je leven van alle dag. Zorgen staan even iets verder weg, of in een ander daglicht. De tijd en afstand relativeert, de gesprekken geven (nieuwe) inzichten. De massages brengen signalen van het lichaam aan het licht en in het bewustzijn. De aanrakingen maken bewust van wat er in je leven in je lichaam speelt.

Stilte wandeling

Op zondag voor het ontbijt gaan we naar het bos telkens dezelfde route in het afwisselende natuurgebied. Vandaag met de metaforen opdracht. ‘Wat zie je of ervaar je in het bos wat voor jou als een metafoor voor dit weekend geldt?’ Het is een stilte wandeling zodat we meer aandacht voor de omgeving hebben. Ieder loopt in zijn eigen tempo met haar eigen aandachtsgebieden.
Bij het ontbijt delen we onze verhalen en metaforen. Ook met de mensen die niet mee hebben gewandeld, het is fijn om het ook met hun te delen. De herkenning was er, luisterende oren en echte aandacht voor ieders verhaal . De verbinding met elkaar groeit nog verder.

Veiligheid en rust

Robert heeft oog voor de dieren, de schapen en runderen die beschutting zoeken bij elkaar en onder de bomen. In hun eigen veilige wereld samen met elkaar. Zo ervaart hij dit weekend. Jolanda sluit daarop aan; “ in het natuurgebied lopen we tussen struiken en wallen en in het open veld. Het contrast tussen de beschutting van het bos en de aarden wallen en de open heidevelden past bij dit weekend, waarin ik werd uitgenodigd om uit mijn veiligheid te komen en meer van mijzelf te laten zien.”
Voor Annie is het bankje een metafoor. “Een nieuw bankje waar ik zittend tot rust kom en  stilsta bij wat er is, wat heb ik nodig heb. In het moment zijn en ontdekken hoe fijn dat is. Dat bankje is voor mij dit weekend.”

Vertrouwen op de goede weg

Hennie is aan dit weekend begonnen met veel enthousiasme en vertrouwen de bospaden zijn kronkelend door het gevarieerde van landschap. Niet wetend hoe de paden lopen maar toch vertrouwen dat het goed gaat genieten van de weg. Net zoals genieten en vertrouwen in dit weekend. Arnie voelt zich prettig in dit natuurgebied het geeft haar rust en het brengt haar bij zichzelf dat ervaart ze telkens weer, thuiskomen in deze massage weekenden.

Boomwortels

Ik vind de boomwortels een metafoor voor alle gevoelens emoties gedachten die onderhuids aanwezig zijn. Die nu net als boomwortels worden blootgelegd en zichtbaar zijn. Ze zijn er ze mogen gezien worden en het vormt je stap voor stap verder naar je eigen kracht. Boomwortels als fundament.

Waardevolle impact

Aan het einde van het weekend maak ik de balans op. In een workshop over ‘impact met jouw bedrijf’ van eerder deze week was er de vraag ‘welk verschil maak jij met jouw bedrijf’. Verschil in jouw leven of dat van iemand anders. In dit weekend is die vraag herhaaldelijk in mijn hoofd voorbijgekomen. En ik maak het verschil, dat is heel duidelijk! Deze weekenden hebben hun impact, ze maken iets los bij alle deelnemers. Zo is de een weer een stap verder in het verwerken van moeilijke ervaringen uit haar jeugd. Een ander voelt dat ze hier haar diepste wensen en verlangens ontdekt. En ieder van ons heeft in dit weekend zijn of haar eigen ervaring die heel waardevol is. Terwijl ik dit vertel zie ik luisterende  en bevestigend knikkende hoofden. Geweldig!


Op naar het volgende weekend en alle weekenden daarna.
Wil jij ook een keer meedoen of de hele opleiding volgen? Meld je aan voor het eerste weekend dat je erbij wilt zijn.

Geverifieerd door MonsterInsights