Is samen masseren goed om je verbinding te versterken?

by | 3 mei 2022 | Massage, Workshops

‘Kan ik ook samen met mijn partner aan een massage workshop meedoen?’ vraagt Rian aan mij. Dat kan zeker en er zijn zelfs speciale workshopdagen voor (gelegenheids)partners. Dan ben je de hele dag samen met je partner en wissel je alleen met elkaar massages uit. Dat kan met je vaste partner zijn, maar ook met iemand anders met je wie je graag samen masseert. Op deze dagen is er volop aandacht voor elkaar. Hoe fijn is dat.

Ik ken veel mensen die graag masseren en een groot deel daarvan het liefst met hun eigen man/vrouw. “Maar ik doe maar wat” wordt dan vaak gezegd en “ik wil graag wat beter leren, dat ik het echt goed doe.” Dat snap ik wel en dat vind ik ook een heel goed idee. Maar tegelijkertijd is het ook goed dat er al aanrakingen via massage zijn. Want fout aanraken bestaat niet. Ik heb het hier natuurlijk over zuivere aanrakingen met de juiste intenties op goede momenten, laat dat duidelijk zijn.

Liefdevolle aanrakingen

Dus dat ‘ik doe maar wat’ is zo gek nog niet. Dat is al fijn en er iets aan toevoegen kan zeker. Er zijn veel manieren van aanraken en aangeraakt worden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen aanrakingen nodig heeft. Liefdevolle aanrakingen van je partner versterkt de onderlinge verbinding die je samen hebt. Je laat je genegenheid zien en voelen, dat geeft harmonie, intimiteit en geborgenheid. Dus de massagedagen voor koppels is veel meer dan het masseren alleen.

Uitdaging

Rian heeft er wel zin in, ze wil heel graag met haar man meedoen. Maar ze heeft nog wel wat tijd nodig om hem aan het idee te laten wennen, hij houdt dan wel van masseren maar om dit in een groep te doen is nog een stap te ver denkt Rian. Ze ziet het als een uitdaging en gaat het met hem bespreken.

Elkaar beter leren kennen

Carolien heeft sinds kort een nieuwe partner, ze willen elkaar beter leren kennen en ook in ‘de wereld van de ander’ iets samen gaan doen. Zij doet wel vaker mee in massage workshops en vindt deze dag een uitstekende kans om Bart uit te nodigen om mee te doen. Ze heeft er alle vertrouwen in dat hij het aangaat.

In de massagedag is er naast het leren van nieuwe grepen ook aandacht voor andere verbindende oefeningen om echt samen te zijn. Oefeningen om in je lijf te zakken en te kijken naar je partner. Observeren, ontdekken en spelen met elkaar. Plezier en uitdagingen om in een zachte flow te komen.

Waardevolle vriendschap

Lenie heeft met haar vriendin meegedaan, ze zijn geen partners maar wel al vele jaren hechte vriendinnen en houden beide van masseren. Ze doen mee om samen te leren en een fijne dag te hebben. Aan het einde van de dag waren ze het erover eens dat dit heel goed gelukt was. ‘Met mijn man hoef ik hier niet aan te beginnen, hij moet er niks van weten, maar samen met Anja is het heel fijn’ zegt Lenie. Anja is single en vindt het heel tof om deze vriendschap met Lenie te hebben. ‘Deze ervaring samen maakt onze vriendschap nog waardevoller’ zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht.

Ik vind het een mooie aanvulling op mijn aanbod van massage workshops en weekenden, het is fijn om van zo dichtbij te mogen zien en voelen hoe puur en warm de deelnemers met elkaar omgaan. Te zien hoe ze zich openstellen naar elkaar. En de verbinding met elkaar versterken. Dat maakt ook deze workshop betekenisvol. Ook voor mezelf.

Wil jij ook samen met je (gelegenheids)partner meedoen? Op 8 mei en in het najaar zijn er weer nieuwe massagedagen voor koppels.

Verified by MonsterInsights