Ik ben op de lotgenotendag van Revief. Een organisatie die mensen met een verleden met seksueel misbruik met elkaar in verbinding brengt. Wij hebben er een stand van Mazzaze omdat we in samenwerking met Revief jaarlijks een massage weekend organiseren.  In die weekenden gaat het om positieve ervaringen met aanrakingen. Dat is een beladen thema in deze groep. Toch bieden wij het aan omdat we daarmee iets kunnen toevoegen aan de ervaringen van lotgenoten. Om in een veilige setting met de regie in eigen hand positieve aanrakingen te kunnen ervaren. We zijn hier om ons zichtbaar te maken.

Impact op je leven

Seksueel misbruik in je jonge jaren heeft een enorme impact op je leven. Seksueel misbruik kent veel varianten. Elke ervaring hiermee is anders en elk verhaal is afschuwelijk. Toch is het heel goed om de ervaringen te delen. Het is moeilijk om erover te praten. Schuld, schaamte en verbod spelen een rol om het stil te houden. Bang om niet te worden geloofd, bang om iemand pijn te doen, bang voor afwijzing, bang voor je eigen emoties en nog veel meer redenen waarom je bang bent om het te vertellen aan de wereld.

Uniek verhaal van Ted

Op deze lotgenotendag vertelt Ted Kloosterboer haar verhaal. Een uniek verhaal dat bij vlagen te erg is om naar te luisteren. Kippenvel over de schade die ze heeft opgelopen door het misbruik. En een brok in mijn keel als ze vertelt over de gevolgen en ervaringen met mannen. De zaal zat geboeid te luisteren en er is bij iedereen wel herkenning in haar verhaal. Ted is een fijne spreekster, ze heeft de nodige humor in het verhaal aangebracht. Ze heeft op 50+ leeftijd geleerd dat ze haar grenzen mag aangeven door het uit te spreken. Ik ben er stil van. En ik niet alleen. Het verhaal van Ted  geeft aan hoe diep het zit, hoeveel impact misbruik heeft en hoe hard je moet werken om het te verwerken.

Je bent niet alleen

In de pauze die volgt is het verhaal van Ted nog voelbaar. Het raakt veel moeilijke details aan bij de lotgenoten. De herkenning geeft ruimte, geeft een gevoel dat je niet alleen bent. Dat geeft steun. Bij onze stand komen vrouwen vragen wat er gebeurd in het massageweekend. Hoe de veiligheid wordt gegarandeerd, of er ook mannen zijn, of er alleen maar vrouwen met seksueel misbruik zijn, of er ruimte is voor je verhaal, of er alles vertelt moet worden. Veel vragen die we allemaal kunnen beantwoorden. Vragen die gesteld mogen worden omdat het duidelijkheid geeft. We vertellen er graag over omdat we graag onze bijdrage willen leveren met de massage weekenden.

Veiligheid

In het massage weekend van Mazzaze  en Revief  is de veiligheid gegarandeerd. Wij weten hoe belangrijk dat is. We nodigen je uit om je eigen grenzen aan te geven en in veiligheid te onderzoeken wat aanrakingen jou brengen. Het is een mooie dag. Er zijn veel vrouwen met interesse voor het weekend. Sommigen dit jaar en anderen een andere keer. Het is allemaal goed.

Deze weekenden zijn voor vrouwen die met seksueel misbruik te maken hebben gehad, die eraan gewerkt hebben om het te verwerken. Ook voor vrouwen die niet zijn aangesloten bij Revief.
Wil jij erbij zijn, weet dat je welkom bent.

Open chat