Het is half 10 en ze staat al voor de deur. “Het was rustig op de weg, ik kon vlot doorrijden en ik heb van de stress slecht geslapen, ben maar vroeg opgestaan en op pad gegaan”. Zo, ze is er. Met een kopje thee neemt ze alles nog even door. Ze is gespannen en ook totaal gefocust. De afgelopen maanden heb ik haar gevolgd en weet dat ze veel heeft geoefend.
Vandaag is het de laatste dag van de drie daagse LomiLomi massage workshop. Lissy heeft wel 10 modellen op haar tafel gehad om te oefenen om deze mooie full-body massage onder de knie te krijgen. Ik ken haar al langer en weet dat ze goed afgestemd kan masseren. Het is haar passie.

Met massage opgegroeid

Het is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder masseerde ook en heeft het aan al haar dochters geleerd. Lissy en haar zussen hebben het allemaal opgepakt, ze masseren er rustig op los. Ik heb haar massage ook mogen ervaren, haar handen op mijn lichaam gevoeld, dat was superfijn. Ik voelde haar enthousiasme, aandacht en ervaring, heel fijn.

Massage vol verrassingen

Vanaf vandaag heeft ze ook LomiLomi massage in haar aanbod. Ze vind dit – net als ik- een geweldige massage omdat het hele lichaam ermee aangeraakt wordt. Lange grote strijkingen en grepen van kruin tot voeten overal tegelijk. De masseur gebruikt niet alleen haar handen, maar ook haar onderarmen om heel dichtbij te komen en de intimiteit erin te leggen.  De gemasseerde kan er alleen van genieten als ze zich helemaal overgeeft, alle controle loslaat en zich laat verrassen door alle vloeiende bewegingen van de handen van de masseur.

Intentie naar al je cellen

LomiLomi komt oorspronkelijk uit Hawaï. Het is meer dan massage alleen, het is ook het uitspreken, voelen  en ervaren van de intentie waarmee je de massage ingaat. Wat speelt er in jouw leven waar je positieve aandacht aan wilt geven? Welk aspect wil je positief benaderen en door de masseur volledig in laten masseren in al je cellen. Tijdens de massage gaan beiden er met hun gedachte naar toe om het een optimaal effect te geven. De masseur doet haar massage in een vloeiende geheel en past de flying dance toe om rond de tafel te bewegen. De intentie heeft een optimaal effect als je het toelaat, als je er open oor staat. Ik geloof absoluut in de meerwaarde van deze intentie bij deze massage.

Welverdiende certificaat

Lissy weet dat ze het kan, ook nu ze zo gespannen is. Op deze laatste lesdag is er nog ruimte voor vragen, voor aanscherpingen en voor het oefenen van een formulering van de intentie.
In de middag geeft ze een goede LomiLomi massage.
Door de spanning was ze wel de aangeleerde volgorde kwijt. Maar daar gaat het uiteindelijk niet om. Het doel is een mooie intieme massage met aandacht voor de ander en je eigen handen en onderarmen, dat heeft ze goed gedaan. Ik heb het zelf mogen ervaren. Vol vertrouwen overhandig  ik haar het welverdiende certificaat.  

Wil jij ook een LomiLomi massage ontvangen? Dat kan, bel mij om een afspraak te maken.

Of wil jij in drie dagen leren hoe je zelf een LomiLomi massage kan geven? Meld je dan aan voor de workshops.

Open chat