Afstand en nabijheid

by | 19 oktober 2020 | Geen categorie

Bij het geven van een massage zorg je er altijd voor dat het veilig is, voor je zelf en voor de ander. Zodat hij/ zij zich kan overgeven aan het ontvangen van de massage, dat is belangrijk om te kunnen ontspannen. In de 13 jaar dat ik masseer heb ik antennes ontwikkelt om de signalen van veilig gevoel op te vangen. De omgeving speelt een rol die moet veilig, rustig, schoon, warm en overzichtelijk zijn. 

Waar is de verbinding? 

Het is alweer wat jaren geleden dat ik een massagesalon naar binnen stapte zonder afspraak. In de ontvangsthal zitten 3 mensen luid pratend te eten , de geur van hun maaltijd is sterk waarneembaar. In de radio staat luid . Toch draai ik me niet om en laat ik me begeleiden naar de massagekamer. Ze zegt dat ik mag gaan liggen en ze zal zo weer terug komen. Ik doe het braaf en als ze er even later weer is begint ze meteen zonder enig contact te masseren, ze vraagt niet wat ik wil of waar ik behoefte aan heb. De muziek blijft luidt, op mijn verzoek zet ze het wel iets zachter maar het blijft te hard. Ik hoor veel geluiden, gepraat er was niet op mijn gemak . Van overgave en ontspanning kwam weinig terecht bovendien had ik op geen enkele manier het gevoel dat de masseur met mij bezig was maar met van alles erop nemen ze gaf soms zelfs antwoord over het schot dat dienst deed als muur. Het was een ervaring waar ik vooral van heb geleerd hoe belangrijk de verbinding en  omgeving is. 

Hoe dichtbij?

Iemand masseren is fijn en het is verschillend hoe dichtbij je bij de gemasseerde komt. Is het iemand die je niet goed kent dan blijf je vanzelf iets op afstand, als het iemand is die je goed kent kom je iets dichterbij. Masseer je je partner, dan zoek je de intimiteit op en versterk je de verbinding met elkaar. De juiste afstand en nabijheid maakt een massage aangenamer. 

Anders 

In de zomer weken bij VakantieAnders geef ik een workshops waarin zowel singles als koppels aan meedoen. Deze zomer is er een workshop waarin er drie koppels meedoen en zes singels. Het verschil was groot, de afstand tot elkaar was zichtbaar anders. Ik stem de hele workshop af op de singles en dat gaat heel goed.
Na afloop stel ik de koppels voor om een vervolgworkshop voor alleen koppels te doen. Om iets intiemer en dichterbij elkaar te masseren, meer lichaamscontact. Het wordt enthousiast ontvangen en er sluiten ook nog andere koppels aan. Het is een supermooie middag waarop de stellen elkaar op een andere manier ontdekken en aanraken, andere massage grepen waarbij en meer contact is. Naast het masseren met de handen masseren we ook met de armen. Het is heel bijzonder en fijn. Elk stel verlaat zacht en ontspannen de massagetent. 

Massage workshop voor koppels 

Deze workshop is er nu ook bij Mazzaze.  Verbinding met je partner en extra kunt genieten met en van elkaar. Samen ontspannen, een mooie aanvulling in je relatie. Tijdens de massages heb je fysiek contact in aandacht en met respect voor elkaar. Als je dicht bij je partner bent en hem of haar liefdevol aanraakt, komt het zogenaamde knuffelhormoon oxytocine vrij. Dat activeert de beloningscentra in je brein waardoor er bijvoorbeeld de chemische stof dopamine vrijkomt die voor rust en een geluksgevoel zorgt en die het stresshormonen cortisol uitschakelt. Dit maakt dat samen masseren ook je emotionele verbinding verstevigt.

 

Wil jij dat ook ervaren samen met je (gelegenheids) partner?
Dat kan. Lees er meer over bij de workshops voor koppels.

Verified by MonsterInsights