3 Tips om je hoofd leeg te maken.

by | 15 februari 2021 | Massage, Ontspanning

Je hoofd leegmaken is fijn omdat het je weer helder maakt. Je nieuwe energie geeft en ruimte om andere creatieve oplossingen te vinden voor dat wat je wilt aanpakken.
Bewegen is een hele goede manier om je hoofd leeg te maken. Bij voldoende beweging werken de ‘executieve functies’ van onze hersenen beter: het vermogen tot initiatief nemen, zaken plannen, impulsen beheersen en zelfregulatie. Allemaal functies die we nodig hebben om zelfstandig te functioneren.

Deze drie manieren zijn makkelijk in te passen in je leven en helpen supergoed om je hoofd leeg te maken.

1. Ga naar buiten en zet al je zintuigen volledig aan

De natuur vraagt op een rustige manier je aandacht. Sinds de Lockdown in het voorjaar van 2020 ben ik aan het wandelen. Ik maak er tijd voor vrij en heb ontdekt dat ik er plezier in heb. Dat ik tot rust kom, beter kan relativeren en energie krijg van het lopen. Wandelen doet me goed. Omdat er nu geen mogelijkheden zijn om naar filmhuis,  restaurant of museum te gaan maak ik nu wandelafspraken met vriendinnen. Het is verrassend leuk, dat houden we erin zeggen we nu tegen elkaar.


In mijn eentje geniet ik van stilte wandelingen, even niks, alleen met mijn eigen gedachten en mijn hoofd leeg maken met de wind, regen of de zon. Ik ruik en hoor ik meer geuren en geluiden in de natuur en voel ik me er meer mee verbonden. Bovendien zie ik in die stiltewandelingen meer ‘aanwijzingen’ in de natuur. Een forse boom met grote wortels op het wandelpad staan voor de obstakels die ik op mijn pad tegenkom. Die mag ik serieus mag nemen en  met de juiste actie overwinnen. De stilte wandelingen in mijn uppie staan nu wekelijks op mijn programma.

2 Dans

Dansen is een geweldige en uitdagende manier om je hoofd leeg te maken. Dansen is bewegen. Bewegen is goed voor je conditie, versterkt je weerstand en maakt je blij. In andere tijden zijn er dansfeesten om lekker samen met andere mensen los te gaan. Nu gaat dat niet. Je kunt natuurlijk wel in je eigen huis dansen. Maak een playlist van fijne dansnummers en leef je uit. Een half uur of langer precies wat jij wilt en nog een beetje extra. Daag jezelf uit en voel de kick in je lijf na afloop.
In mijn vak als masseur dans ik ook graag om de massagetafel, in het bijzonder bij de LomiLomi massages op de Hawaiaanse muziek  van bijvoorbeeld Keali’i Reichel

3 Boek een massage

Aangeraakt worden zorgt voor aanmaak van oxytocine, het geluks hormoon. Liggend op de massagetafel, de handen van de masseur op je lichaam voelend maakt je hoofd leeg. Ook als er in het eerste kwartier nog veel gedachten voorbij komen. Daarna wordt het stil. En kom je meer en meer in je lichaam. Een massage is broodnodig. Je eigen lichaam voelen door de aanrakingen van de masseur. Waar zijn je grenzen, wat zijn je obstakels, waar geniet ie van. Aanrakingen zijn helend. Denk maar aan het kusje op de knie als je kind gevallen is. Dat helpt. Je pakt zelf ook je zere hand, oor of buik vast om de pijn te verzachten.

Gun ie zelf de tijd om een afspraak te maken bij een masseur die je vertrouwt. Waar je je veilig en prettig bij voelt. Heb je die nog niet gevonden, ga op onderzoek uit. Na de beperkende maatregelen van de overheid wegens corona is het absoluut weer toegestaan. In deze coronatijd ontdekken we hoe zeer we de knuffels en andere aanrakingen missen. Je bent natuurlijk welkom om een massage bij Mazzaze te boeken.

Verified by MonsterInsights