Wil jij jouw persoonlijk massageritme ontdekken?

by | 6 mei 2021 | Massage, Ontspanning, Persoonlijke ontwikkeling

De vraag die klanten vaak aan mij stellen is of ze elke week voor een massage moeten komen, wat een goed ritme voor een massage zal zijn. Dat is voor iedereen verschillend, hangt af van je wensen en/of klachten. En van je mogelijkheden in tijd en geld. In de regel komen veel mensen een keer per maand voor een ontspanningsmassage.  De basismassage is heel populair. Deze wordt vaak afgewisselt met een special zoals HotStone, kokosstempel of Thaise lymfe massage.

Je hoofd even uitzetten

De basismassage is een variatie van verschillende technieken speciaal op maat van de gemasseerde. Als iemand regelmatig komt, leer ik die persoon beter kennen en weet ik welke massage het meest gewenste effect heeft. Deze basismassage is een full-body massage en duurt een heel uur. Die tijd vliegt voorbij, zeker als je ligt, kunt ontspannen en je kunt overgeven aan de aanrakingen. Als je je hoofd even uit kunt zetten en al je gedachten even laten voor wat het is. Het volgen van de handen die je masseren zorgt ervoor dat je met je gedachte daar ook bent. Je kunt dan beter voelen. Je bent alerter op de signalen van je lichaam, wat het jou vertelt.

Wat zegt een massage jou?

Welke info geeft het aan jou? Waar in je lijf gebeurt er wat, hoe voelt dat en wat doet dat met je? Ken of herken je deze signalen? Alles wat er is, is goed, misschien niet altijd leuk. Na de massage kunnen we er (uitgebreid) over in gesprek gaan. Tijdens de massage spreken we niet, dan blijf je dichter bij je lijf en je gevoel. Dan kun je toelaten wat er is zonder oordeel!

Alles mag er zijn

Alles mag er ontstaan en zijn. Een fijn genietend gevoel of wennen-aan-alle-aanrakingen-gevoel of bewustwording van opvallende aandachtvragende gebieden op of in je lichaam. Ook emoties mogen er zijn, je mag jezelf toestaan dat je misschien verdrietig of huilerig wordt. Of dat je intens geniet, of heel vredig wordt, of welk ander gevoel dan ook, het mag er allemaal zijn.

Van boosheid naar koesteren

Uit ervaring weet ik dat je tijdens een massage je weer bewust kunt worden van je lichaam en dat ook anders kunt gaan labelen. Zo vertelde Thea mij dat ze na een serie massages weer kon genieten van haar zieke lichaam dat veel medische zorg nodig heeft. De boosheid die ze vaak ervaart voor haar lijf kon ze omzetten, de boosheid kon plaats maken voor het koesteren van de zachte aanrakingen en ze kon weer meer gaan houden van haar eigen lichaam. Het was een heel mooi moment toen ze zich dat ineens realiseerde. Die ontdekking heeft haar veel kracht gegeven die ze op moeilijke momenten in haar ziekte kon gebruiken. Ze komt nog steeds voor een massage, dan weer een periode komt ze elke twee weken, dan weer een periode is een keer in de maand genoeg. Haar behoefte verschilt, ze geeft zelf aan wat ze wilt.Dat is juist goed, dan zorg je goed voor jezelf in jouw eigen persoonlijke ritme.

Wil jij ook jouw persoonlijke massageritme ontdekken?


Boek dan ook jouw eerste basismassage bij Mazzaze, dan gaan we  samen op verkenning.
Verified by MonsterInsights