Als kind hield ik al van dansen. Ik was een jaar of 12 dat ik met een vriendin samen dansjes verzon en instudeerde op de hitjes van toen. Met een radio met cassette speler erin hadden we met veel moeite de liedjes opgenomen zodat we ze eindeloos konden afdraaien om te oefenen. We hebben er uren en dagen pret mee gehad.

 

Swingen in de disco en op dansles

 We waren weer iets ouder toen we samen op zondagmiddag naar de disco bij ons in het dorp gingen. Daar wilden we wel maar durfden we  niet onze ingestudeerde dansjes te laten zien. We dansten zoals iedereen dat deed, in tweetallen tegenover elkaar in twee lange rijen. Dat was toch ook weer leuk, en ik genoot van het samen dansen met de andere meisjes en jongens.

Op mijn 15e was het tijd voor dansles vonden mijn ouders. Dat hoorde zo en iedereen uit het dorp ging op dansles, stijldansen wel te verstaan. Dus ik ging ook. We oefenden de foxtrot, de chachacha en nog meer dansen met ingewikkelde pasjes. Soms vond ik het leuk en soms ook helemaal niet maar ik ging toch braaf elke week naar de les. Na 12 weken was er het eindfeest en we swingden er vrolijk op los. Het was een superleuke avond weet ik nog goed! De geleerde foxtrot heb ik nog vaak met mijn vader op familiefeestjes gedaan.

Dansen heeft in mijn uitgaansleven ook altijd een rol gespeeld, en ik doe het nog steeds graag. Ik kan me heerlijk uitleven in het vrije bewegen en hoe minder structuur hoe liever het me is. De blote voeten dansfeesten of de avonden met muziek van de jaren 70 en 80 vind ik inspirerend en bevrijdend om naar toe te gaan.

 

Flying dance

 In mijn werk dans ik ook! 

Rondom de masagetafel. In het bijzonder bij de beroemde hawaiiaanse lomi lomi  massage.  De ‘flying dance’ is er een wezenlijk  onderdeel van.  Zodra de gemasseerde in de warme salon op mijn tafel ligt, leg ik het lange doek over hem of haar heen en vouw het op een speciale manier. En dan zet ik de vrolijke hawaiiaanse muziek op. Met lange vloeiende strijkingen en andere grepen masseer ik het hele lichaam  met mijn handen en mijn onderarmen. De warme olie, ritmische  muziek en de stromende energie brengen mij in een optimale massage flow. Met de ‘flying dance’ beweeg ik voortdurend al masserend rondom de tafel. Deze dans is  ook  dè manier om gemakkelijk fysiek contact te houden met de vrouw of man op de tafel wat een extra intensiteit en verbondenheid geeft tijdens de massage.

 

Lomi lomi workhops bij Mazzaze

Deze Lomi Lomi massage is zo fijn dat ik het ook graag weer aan anderen wil leren. Ik heb een unieke 3-daagse daarvoor ontwikkelt die heel goed past bij de andere massage vormen van Mazzaze. Na het volgen van deze workshops kun je een lomi lomi massage van een uur geven en je kunt elementen eruit integreren in een basis Mazzaze full body  massage.

 

Net als mijn oma later nog  volksdansen ?

 Ik denk dat dans altijd wel aanwezig zal blijven, zowel mijn moeder als  mijn oma hebben beide nog tot op hoge leeftijd actief met heel veel plezier het volksdansen beoefend. Dus wie weet, ga ik dat later ook nog wel doen!

 

 

 

Open chat