Thea wil iets nieuws

by | 1 november 2023 | Jaartraining

Thea is op zoek naar iets nieuws in haar leven. Ze heeft een gezin, leuke parttime baan en wil iets meer uit haar leven halen nu de kinderen iets groter zijn. Met tijd voor zichzelf, waar ze plezier aan beleeft. Ze houdt van wandelen en geniet van de aanrakingen van de wind, motregen of de zon op haar huid. Dat intrigeert haar en ze is er nieuwsgierig naar. Aanrakingen op de huid brengen haar gedachten bij massages. Een onderzoekje waard besluit ze.

Eucalyptusgeur en zachtgroene tinten

Thea zoekt een masseur in de buurt en maakt een afspraak. Met lichte tintelingen in haar buik gaat ze er naar toe en bij binnenkomst is ze meteen geraakt door de eucalyptusgeur en zachtgroene tinten in de warme massage salon. ‘Wow, wat een heerlijke plek’. Ze mag plaatsnemen in een stoel. Met haar voeten in een voetenbadje en kopje thee in haar hand is er een gezellig kennismakingsgesprek. Na een paar instructies ligt ze klein kwartiertje later op de massagetafel. Nog wel spannend, maar helemaal op haar gemak. Een zalige massage volgt en Thea krijgt geen genoeg van al die aanrakingen op haar huid.

De dagen erna voelt ze zich heel ontspannen en merkt dat massage meer doet dan alleen dat ene uurtje op tafel. Daar wil ze meer van proeven. Vaker doen of misschien zelf gaan leren? Als ik dit toch ook eens zou kunnen denkt Thea. Ze voelt de kriebels in haar onderbuik.

Stress reducerend

In haar eigen vakliteratuur en in andere tijdschriften leest Thea dat er meer aandacht voor het lichaam nodig is. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat aanraken een levensbehoefte is. Er zijn heel veel voordelen van aanrakingen. Het is stress reducerend, angst en depressieve symptomen nemen af.  Thea voelt aan al haar cellen dat haar enthousiasme groeit, ze wil echt heel graag met deze materie aan de slag, en leren om te masseren. Na een paar dagen hakt ze de knoop door en schrijft zich in voor de  massage jaartraining 2024 van Mazzaze.

Verified by MonsterInsights