Ont-stressen door oormassage.

by | 27 april 2020 | Massage, Massagefilmpjes, Ontspanning

Massages zijn heerlijk om in een diepe ontspanning te komen. Daarvoor zoeken verreweg de meeste mensen een masseur op. Een hele goede reden natuurlijk want we leven in een hectische maatschappij waarin er veel stressoren en  verplichtingen zijn.  Nu in deze corona crisis is dit ook zo. Er is veel onzekerheid over gezondheid, werk en inkomsten. Niemand weet hoelang het gaat duren, dat maakt de onzekerheid groter. Massages bij een masseur zijn nu niet mogelijk, alle contact beroepen zijn nu niet toegestaan. Langzaamaan zien we wel al de kentering naar meer geoorloofde uitvoering van beroepen, dat is prettig en toch blijft er veel onzekerheid.

Massage filmpjes

Er is veel huidhonger, een grote knuffel behoefte en verlangen naar aanrakingen. En dat gaat ook allemaal weer mogelijk zijn. Massage door een masseur kan dus niet, maar zelf massage kan wel. Daarover maak ik korte en bondige filmpjes met tips en uitleg. Vandaag is de oormassage in beeld. Oormassage zul je denken, dat is niet het eerste waar ik aan denk bij massages.  Dat kan ik me goed voorstellen, want het is maar een klein lichaamsdeel. Wel twee keer, maar toch.

Oren zijn uniek

Er zijn heel wat spreekwoorden over en met oren. Nog nat achter zijn oren, iemand zijn oren wassen, achter je oren krabben, kleine potjes hebben grote oren om er maar een paar te noemen.  Je oren hebben een belangrijke functie, het is het zintuig om mee te kunnen horen, je evenwicht orgaan zit erin en daarmee blijf je in balans. Tot je veertiende levensjaar vormen je oren zich aan de hand van wat je meemaakt. Zo is elk oor uniek, net als je vingerafdruk.
In de gelaatkunde leest iemand jouw karakter af aan de stand, vorm en grootte van je oren. Uiteraard moet je dit zien als een onderdeel van de mens in zijn geheel, dus in die context plaatsen.

Reflexpunten

In je oren zitten reflex punten, volgens de acupunctuur maar liefst 360, die elk in verbinding staan met een orgaan of ander lichaamsdeel. Als je jezelf voorstelt als een kleine in foetus liggende baby met je hoofd bij de oorlel en je rug over het ruggetje omhoog langs de oorschelp heb je een idee welk punt netwerk lichaamsdeel verbonden is.
Een massage van je oren staat dus in verbinding met je hele lichaam. Als je jezelf op een rustige manier deze massage geeft voel je dat ook op andere plaatsen als je je daarvoor openstelt. Bijvoorbeeld als je hoofdpijn hebt en je masseert je oorlel kan dat verlichting geven.

Welbehagen en anti-stress

Een oormassage zorgt voor algeheel gevoel van welbehagen, geeft totale ontspanning en is een goede anti-stress behandeling. Ik geef in mijn salon en in mijn opleiding de oormassage als onderdeel van een hoofd massage die nauw samenhangt met een massage aan nek en schouders. Het is zeer verrassend om te geven en te ontvangen!


Wil jij het eens ervaren om jezelf een oormassage te geven, kijk dan naar mijn filmpje. Met deze makkelijke grepen leer je het snel. En je kunt het elke dag doen. Bij jezelf. Of bij het huisgenoten. En straks, na corona ook bij andere mensen die het weleens willen ervaren.

Geverifieerd door MonsterInsights