Mijn oogst na deze warme zomer

by | 26 augustus 2020 | Massage, Persoonlijke ontwikkeling, Workshops

Na de tropische zomer gaan we nu met storm en koeler weer naar de herfst van 2020 toe. Tijd om te oogsten en inspiratie uit de zomer om te zetten in plannen. Voor mij persoonlijk is de zomer een tijd van hard werken in een vakantie omgeving. Bij VakantieAnders, deze zomer in Zuid-Limburg heb ik samen met Luc en veel andere mensen een mooie tijd gehad waarin we onze gasten een goede tijd hebben bezorgd. Het is een tijd waarin ik ook veel workshops geef, massage natuurlijk, mijn eigen vak, en ook  godinnenavonden waarin we het vrouw zijn vieren, de dansmeditaties  en schrijfworkshops om een panthoum te schrijven. Heel erg leuk om te doen. Het geeft mij verbinding met mensen waar ik blij van word.

Voor (echt)paren

De massageworkshop voor paren was een van de mooiste workshops die ik deze zomer heb gegeven. Het geven van deze workshop staat al heel lang op mijn verlanglijstje en nu was daar plots de kans om het te doen. Zowel de deelnemers als ik hebben ervan genoten en het is voor mij de opstap naar de volgende reeks workshops. Hele dagen van massageworkshops voor (echt)paren die samen willen ontdekken wat massage hun brengt, hoe het hun verbinding versterkt. Ik ga er voor, de voorbereidingen zijn al begonnen. Het is een deel van mijn oogst uit de zomerweken.

Je vrouw zijn vieren

De godinnen avonden zijn geboren uit een wens om speciaal met vrouwen iets te doen, te vieren in een vrouwelijke energie met vreugde en stilstaan bij wat er is. In 2012 ben ik gestart met deze avonden in de zomerweken.  Door de jaren heen hebben ze zich verder ontwikkelt. De reacties en emoties die het oproept zetten mij aan tot het uitbreiden van deze workshop door het jaar heen. Hele dagen met vrouwen samenzijn, vrouwen thema’s op een integere manier aan te raken mee te stoeien en van te genieten. Het vrouw zijn vieren, met alles wat er is. Op een krachtige wijze met meditatie, dans, kaarten, massage en gesprekken. Om energie op te doen, vooral voor jezelf. Deze dagen zitten in het vat!

Cadeau voor jezelf

Het schrijven van een pantoum is net als het afpellen van een ui. Al schrijvend ga je telkens een laagje dieper in jezelf, geef je de antwoorden die in jou al lang aanwezig zijn en ontstaat er jouw mooi verhaal. Het Tibetaans gedicht, het pantoum. Na 20 regels is het af en rond. Als je het zelf eens rustig leest sta je misschien versteld van jezelf. En wil je het daarna delen met de anderen. Het hardop voorlezen, uitspreken en er aandacht voor te krijgen geeft je een mooi cadeau. Bij het voorlezen van de pantoums worden prachtige verhalen gedeeld, de schrijver laat iets heel persoonlijks zien aan de ander.
Ik vind het heerlijk om een groep mensen te begeleiden in het schrijven van hun pantoum van dat moment. Het zaadje om dit ook buiten de zomerweken te doen is geplant, gaat vast en zeker groeien.

Mijn moederhart

En dan heb ik de hele zomer lang een van mijn kinderen om me heen gehad, dat was fantastisch! Ik heb de passie voor koken van mijn oudste zoon van heel dichtbij mogen ontdekken, zien en proeven. Wat een kanjer is hij, wat kan hij vol overgave geweldig koken, hij is een echte vakman. Natuurlijk zijn de vele complimenten over hem en het heerlijke eten voor hem, helemaal! En mijn moederhart heeft hard geklopt deze zomer, heerlijk!

Mijn oogst van deze zomer is groot.
Groot genoeg om vol inspiratie weer verder te gaan. Alle mooie ontmoetingen, gesprekken en ervaringen maken mij blij en dankbaar.


Wil je alle ontwikkelingen blijven volgen, abonneer je op de nieuwsbrief van Mazzaze, dan komt alle nieuws naar je toe!

Geverifieerd door MonsterInsights