Mazzaze jaartraining voor meer verbinding met jezelf.

by | 8 september 2023 | Jaartraining, Massage, Persoonlijke ontwikkeling

Ondernemen is voortdurend meebewegen met de nieuwe kansen en ontwikkelingen. Van jezelf en je bedrijf. Voor ‘kleine’ ondernemers zoals ik hangt dat nauw samen met elkaar. Mazzaze en ik groeien samen op en verder. We zijn een hecht team.
In mijn persoonlijke groei heb ik stappen gemaakt die van invloed zijn op mijn werk. Massage blijft heel tof maar het gebied waarin ik me beweeg breidt zich uit. En dat gaat nu ook bij Mazzaze gebeuren. Vanaf januari is er de jaartraining. Vijf weekenden die bij elkaar horen. Weekenden waarin massage en emotioneel lichaamswerk als persoonlijke groei samen gaan.

Rijpingstijd

Deze wens heeft zich begin 2023 al aangediend en heeft een rijpingstijd nodig gehad. Want hoe geef ik dat een plaats in het geheel van Mazzaze? Wat brengt dat met zich mee, spreek ik dan een andere doelgroep van klanten aan? Deze en nog meer vragen hadden tijd nodig om een antwoord te krijgen.

Fijn

In de zomerweken van VakantieAnders geef ik elk jaar in alle weken workshops of een zomercursus. Dat vind ik erg leuk, ik ervaar elke keer weer dat de aanrakingen van de massages een ontspannend en helend effect hebben. Deelnemers geven terug dat ze het ontvangen en het geven van massages heel fijn vinden. Ik geniet ervan om mensen mee te nemen in de massages.

Er ‘moest’ meer

Deze zomer voelde ik dat er meer ‘moest’. Ik wilde iets anders uitproberen. Ik hoor ook dat er mensen zijn die wel graag aanrakingen willen, maar het heel spannend of ongemakkelijk vinden om kleding uit te trekken. Ik herken dat uit mijn begintijd in de wereld van masseren. Gelukkig ben ik daar in gegroeid en vind ik dat nu niet meer spannend. Maar wel belangrijk dat er veiligheid is voor ieder om  in vertrouwen te zijn en wat kledingstukken uit te trekken om een oliemassage te kunnen ontvangen.

Veiligheid

De massage workshop met kleding aan is ontstaan en getest. En ook een waardevolle workshop gebleken. Hoe fijn! Aanrakingen over kleding heen, oefeningen in het voelen van grenzen en aangeven wat jij zelf fijn vind. Het was elke keer een spannende reis voor een aantal deelnemers. En ook voor mij, want ik wil dat iedereen met een goed gevoel aan het einde van de workshop weer naar buiten gaat. Dat is gelukt, elke keer. Heel tof! En de volgende workshop was er een waarbij er met olie werd gemasseerd. Andere aanrakingen, dichterbij en soms nog intenser. Maar ook hier veiligheid voorop. In veiligheid kun je je overgeven aan het geven of ontvangen van de massages.

Het komt samen

Hoe gemakkelijk zit je in je lichaam, welke signalen geeft jouw lijf je? Wat ervaar je voor, tijdens en na de aanrakingen, hoe veilig voel jij je en welke emoties dienen zich aan? Meer vragen, maar ze horen bij de vragen die ik aan het begin van het jaar ook al had. Ze komen samen en het is mij duidelijk geworden welke richting Mazzaze opgaat..

Persoonlijk ontwikkelingstraject

In de zomer heb ik de knoop voor de jaartraining doorgehakt. De opleiding krijgt een update, vernieuwde opbouw, inhoud en een andere naam, Mazzaze jaartraining. Een persoonlijk ontwikkelingstraject waarin je meer en meer in verbinding komt met jezelf. Waarin je hoofd, hart en buik op hun eigen plek staan en in verbinding met elkaar. Onderzoeken wat je lichaam je vertelt, wat je ermee doet en hoe je je energie goed verdeelt.

Wat je aandacht geeft

Vanaf januari 2024, vijf weekenden verspreid over het jaar. Met aandacht voor jezelf, je lijf en massage technieken. Masseren om te voelen, te ervaren en te helen.

Mazzaze en ik zijn eraan toe om deze volgende stap te nemen. In kracht, vertrouwen en met alle aandacht die het nodig heeft. En wat je aandacht geeft, groeit!

Verified by MonsterInsights