Wederom zit ik in de trein op weg naar Havelte, naar een weekend voor mijn massageopleiding bij “Mazzaze”. Het begint langzaam steeds vertrouwder te worden. Ik ervaar steeds meer het gevoel van thuiskomen. Even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Dit komt niet alleen door de plek waar ik naartoe ga, maar ook omdat ik me onder mag dompelen in een groep gelijkgestemde mensen. Waar ik mee mag ervaren en delen. Dat is waar ik me prettig bij voel.

Dat durf ik niet

Een jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat massage me zoveel zou kunnen brengen. Gemasseerd worden? Ja heerlijk. Al lang erken ik de waarde van het ontvangen van een massage, maar om zelf te gaan masseren dat is toch echt een ander verhaal. Ik ontweek het altijd zorgvuldig. Mij niet gezien. ‘Dat durf ik niet’, was waar ik altijd mee weg kwam. Totdat ik tijdens de zomerweek bij “Vakantie Anders” enkele massageworkshops volgde van Carla. De rust die ze uitstraalde en haar duidelijke uitleg haalden mij over de streep. Ik voelde mijn faalangst langzaam minder worden en bleef de hele week haar workshops volgen. Ik voelde me veilig en in de loop van de week steeds comfortabeler.

Ik realiseerde me de waarde

Ik merkte hoe fijn het was om in de flow te komen door het geven van een massage. Niet meer bezig te zijn met het resultaat, maar helemaal in het moment te zijn. Voor mij als “denker” met een hoofd dat overuren maakt, was dit een hele mooie ervaring. Ik realiseerde mij de waarde van het geven van een massage en wat het mij zou kunnen brengen. Meer in de flow, meer in het moment, minder de focus op presteren en makkelijker bij mijn gevoel kunnen komen. Maar ook de liefde die ik voel, door mijn handen naar de ander te kunnen laten stromen.

Opleiding bij ‘Mazzaze’

En zo startte ik afgelopen januari met de massageopleiding “Mazzaze” van Carla. Zij was op dat moment de enige persoon bij wie ik dit zou willen doen. De rust, herhaling en duidelijkheid werken voor mij.  Haar manier van lesgeven past bij mij. Het geeft me de veiligheid die ik nodig heb om uit mijn comfortzone te komen en er steeds weer opnieuw te gaan staan en het gewoon te doen. En ondanks dat ik er nog regelmatig met knikkende knieën sta, zie ik mezelf met ieder massageweekend groeien. Mijn zelfvertrouwen groeit gestaag met me mee evenals mijn ontwikkeling als mens.

Het is zoveel meer

Na vier weekenden heb ik de basis van massage redelijk goed onder de knie en voel ik me zelfverzekerd genoeg om een massage te durven geven. Ik kijk uit naar de komende weekenden waarin ik nog meer mag gaan groeien en vertrouwen op mijn capaciteiten.

Een massageweekend is veel meer dan alleen leren masseren. Het is de groep, de verbinding, de processen die aan het licht komen, de kwetsbaarheid maar zeker ook de gezelligheid. De stiltewandeling, de diepe gesprekken, het wijntje en het dansje in de avond. Dat alles maakte het een ervaring die zoveel meer is en brengt. En natuurlijk niet te vergeten Carla die dit alles om een hele fijne manier neer weet te zetten.

Arnie Heldens.

Open chat