Via de receptie van het hotel heb ik haar geboekt. Daar ligt de flyer van haar massages, die belooft een Inca massage. Daar wil ik natuurlijk meer van weten. Ik vraag nog of ze Engels spreekt en dat is geen probleem wordt gezegd. Voor 100 soles (+- 35euro) wil ik die massage in mijn hotelkamer op het bed wel gaan ontvangen. Ik ben ik Peru waar de grondlegging van de Inca massage is.

Koffer vol spullen

Ze komt op de afgesproken tijd samen met een man. In eerste instantie zag ik alleen die man en schrok ik een beetje want een uur lang met vreemde man op hotelkamer vind ik toch niet zo een fijn idee. Gelukkig komt Susanna al snel erachteraan. Hij draagt haar koffer en helpt haar alle spullen neer te zetten. Twee sfeerlampjes, een aroma diffuser, muziekbox, wierrook die na mijn toestemming meteen wordt aangestoken, olie en verschillende grote doeken waar ik op mag gaan liggen.

Inca massage?

Terwijl ze uitpakken vraag ik wat een Inca massage inhoudt, wat ik kan verwachten. Haar Engels is echter zeer beperkt en de man kan iets meer vertellen. De Inca massage is eigenlijk een Coca massage zegt hij.  “Oh oke” zeg ik verrast en vraag wat dat dan inhoudt. Dan komt er een snelle Spaanse uitleg die ik niet begrijp. Gelukkig hebben we Google translate, een superhandige app. Ik begrijp nu dat het gaat om een massage die in familie’s aan elkaar wordt doorgegeven, ook in Susanna’s familie, dat het iets doet met de zuurstof in de spieren en dat het heel verfrissend is. Ze vraagt of ik de strong of soft versie wil, ik kies voor de laatste. De man vertelt dat Susanna haar 5-jarige opleiding in VS heeft gedaan.  Mijn vraag over het doorgeven in haar familie wordt verder genegeerd.  Ik moet er een beetje om lachen. Dan vertrekt de man.

Soft versie

Susanna zegt mij met paar woorden en veel gebaren om al mijn kleding uit te trekken en op mijn buik op bed te gaan liggen met het hoofd aan voeteneinde. Haar Engels is na een lange studie in de VS toch zeer beperkt. Ik snap het en doe het.
Ze legt een doek over mij heen en begint meteen met een stevige massage op mijn linkervoet zool. Tjonge, wat heftig, zonder enige aanraking om even te wennen aan elkaar. Mijn voeten zijn nogal gevoelig en hebben sterke reflexen. Die negeert ze totaal, ze gaat gewoon door. Ik wacht af om iets te zeggen want ik weet dat het bij mijn voeten sterker is dan de rest van mijn lichaam. Maar als ze even later ook mijn linkerkuit zo stevig aanpakt vraag ik toch of het wat zachter mag, de soft versie. Dat begrijpt ze en past het gelukkig meteen aan naar een aangename en toch stevige druk. Prima, hier kan ik bij ontspannen.

Losse onderdelen

Ze massert mijn been in delen en daarna een paar verbindende snelle strijkingen. Legt dan mijn billen bloot en geeft er een stevige massage waarbij alle discretie regels die ik in mijn massage uitleg en toepas, niet gelden. Ik krijg er een interne lachbui van want in mijn normen kan dit echt niet! Ik wil graag genieten en geef me toch gewoon over aan wat ze doet.
De rug massage is heerlijk, mooie (voor mij een paar nieuwe) grepen, en lekker tempo. Echter de schouders en nek is apart en betrekt ze helemaal niet bij de rug. Bijzonder, het voelt niet af.
Mijn armen worden uitgebreid gemasseerd, ook als ik later op mijn rug lig. Heel fijn.
Ze doet een deel, stopt, loopt om het bed heen en doet volgende deel.
Alsof ik uit allemaal losse onderdelen besta.

Vriendelijke glimlach

Opmerkelijk is nog de buik massage, dat doet ze terwijl ze het doek een heel klein beetje opzij schuift zodat mijn borsten bedekt blijven. Ze draait wat snelle cirkels, ook nog de verkeerde kant op en legt het doek terug. De gezichtsmassage is weer geweldig. En dan “massage finished” zegt ze.

Verfrissend

Susanna schenkt mij een glimlach en ze gaat meteen opruimen. Of ik mijn kleren weer wil aantrekken. Natuurlijk, maar zo snel… Ik pak een sarong sla die om me heen en ga op een stoel zitten even bijkomen. Ze is klaar met opruimen, ik betaal haar en ze vertrekt met een vriendelijke glimlach.
Ik ga met een dekentje over me heen op bed liggen en voel  heerlijke trillingen van top tot teen.  Ik ben nog een beetje confused maar het is zeker een verfrissende massage.

Open chat