Huidhonger, verlangen om te worden aangeraakt.

by | 12 november 2023 | Jaartraining, Massage, Persoonlijke ontwikkeling

Huidhonger heet een korte film van 3LAB. Een film waarin het belang van aanraken een aangeraakt worden belicht wordt. De titel is voor mij al uitnodigend genoeg om er voor te gaan zitten en kijken. Huidhonger is een heel gewoon en bijna alledaags begrip in mijn wereld van massages. Zowel in mijn salon aan huis als in de workshops en jaartraining kom ik dit tegen. Huidhonger is het onvervulde verlangen naar aanrakingen. ‘De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd’ is de ondertitel van de film. En dat is waar, aangeraakt worden is een basisbehoefte.

Impact op je leven

Er zit schroom op om hierover te praten en vaak is het zelfs zo diep weggestopt dat je niet eens weet dat het verlangen er is.  Aanraken maakt je zacht, het heeft grote impact op je leven. Een simpele aanraking op een deel van je lichaam kan een groot effect hebben. In de film vertelt een vrouw erover nadat ze tijdens een yogales door de docent werd aangeraakt om in de goede yogahouding te komen. Met die handeling werd ze zich bewust van het gemis. Een mooi inzicht waar ze weer mee verder kan.

Bestaansrecht

Aanraken en aangeraakt worden geeft je bestaansrecht. Je hoort erbij, een verlangen wordt vervuld. We leven veel vanuit ons hoofd en als je aangeraakt wordt is het gewoon goed.
“Tango, tangor, ergo sum
Ik raak aan en ik word aangeraakt, dus ik ben.”

Hoe zit het met jouw huidhonger? Wordt jij voldoende aangeraakt of zou het meer mogen zijn? Welk effect hebben aanrakingen op jou? Massage is een mooie manier van aanraken, van bewustwording en van lief zijn voor jezelf. Het maakt jou en de wereld om je heen zachter.

Diep weten en vertrouwen

Simone doet mee aan de massage weekenden. Ze heeft een verleden met misbruik en heeft zich jarenlang afgesloten voor aanrakingen. Ze zat op slot en kreeg daar steeds meer last van. Simone heeft hulp gezocht bij een psycholoog en haptonoom. De vele gesprekken, medicatie en oefeningen in individuele behandelingen hebben haar iets geopend en goed gedaan. Ze wilde meer en sneller. Ze voelde dat ze iets miste en heeft een masseur opgezocht. Dat deed haar goed, maar er bleef iets knagen.
Simone is door een vriendin voor de weekenden getipt en met lood in haar schoenen is ze de eerste keer ernaar toe gekomen. “Er is een diep weten en vertrouwen dat dit goed voor mij is” zegt ze bij aankomst,” maar nu vind ik het toch wel heel erg spannend.”  Het klopt, het is een goede plek voor haar om te zijn om te ervaren dat aanrakingen en bevestiging van anderen haar goed doen.
Ze heeft het soms erg moeilijk, maar ze gaat het aan. Ze vraagt hoe dingen werken en ze kan langzaam genieten van de aanrakingen, toelaten dat het fijn is, dat het mag. Daarmee komt ze in de ontspanning waar ze zo naar op zoek is.

Erbij horen

Haar huidhonger gaat samen met het verlangen om erbij te horen. En met haar verlangen emoties te mogen uiten, dat ze zich niet nog langer vastzetten in haar lichaam. Dat die spanning eraf mag. Dat ze mag zijn wie ze is. Bovendien ontdekt ze dat ze het heerlijk vind om anderen aan te raken, dat het geven van massages haar heel rustig maakt en groot gevoel van dankbaarheid geeft.

Aangeraakt worden is zo belangrijk om goed in je lijf te zitten.
Om te voelen wie je bent en waar jouw grenzen zijn.
Aanrakingen dienen altijd respectvol te zijn in een veilige setting.

Ik vind het heel fijn dat ik met Mazzaze een belangrijke bijdrage aan huidhonger kan leveren. Voor alle mensen die op mijn pad komen. We maken daarmee samen de wereld zachter. Daar staat Mazzaze voor, de zachtheid in jezelf en om je heen. Met 3x z van zacht, zorg en zalig!

Verified by MonsterInsights