Een wandeling vol vuur door 2021

by | 21 december 2021 | Ontspanning, Persoonlijke ontwikkeling

Op een stilteretraite dag ben ik in een mooie warme ruimte met kussens, matjes, dekens, thee, koffie en lekkere hapjes. Ik heb zin in de rust van de stilte, om in mijn eigen bubbel te komen en te blijven. Er is eerst een meditatie en daarna gaan we de stilte in. In de meditatie neemt de begeleidster ons mee. We staan hier op deze dag en lopen achteruit langzaam terug naar november, oktober, september… tot we op 1 januari stilstaan. Daar blijven we staan en kijken vooruit het jaar in.

Terug naar het vuur op  1 januari 2021

Het kost me even moeite, maar ik kom er en sta buiten bij het vuur dat we hebben aangestoken om het nieuwe jaar 2021 te verwelkomen. Het is een mooie nacht met vuur, drankjes en leuke gesprekken. Heel anders dan anders, want ons VakantieAnders-Oud&Nieuw-event kon wegens corona niet doorgaan. Dus in plaats van met 60 mensen staan we nu met wat buren en vrienden buiten in ons rustige straatje. Het vuur is warm en wordt gewaardeerd, heel fijn. Het vuur blijkt een thema te zijn dat dit jaar terugkomt.

Een pittige winter


In de meditatie lopen we weer langzaam vooruit, januari in, via februari de winter uit en de lente tegemoet. Het was een pittige winter, want er lag veel stil: geen massageweekenden en dus veel minder inkomsten. Het is zuur. De lente roept, we kunnen meer naar buiten en dat geeft nieuwe moed en energie.

Godinnenavonden in de lente

Online Godinnenavonden komen voorbij, leuke inspirerende avonden met andere vrouwen. De lente is er en de voorbereidingen van de zomer zijn gestart. Er zijn heel veel onzekerheden en dat maakt het niet makkelijk. Maar wel verbindend, want we moeten veel uitzoeken, overleggen en besluiten.

We gaan de Zomerweken weer in Nederland doen. En de boekingen lopen lekker. Er is een grote behoefte aan samen zijn.

Nieuw decennium

We lopen verder naar de maanden van het voorjaar naar juni. Ik bereik een nieuw decennium van mijn leeftijd. Ik heb er lang tegenop gezien en nu is het een feit. Ik vier deze verjaardag met mijn gezin en met vriendinnen. Het is letterlijk en figuurlijk warm. Ik geniet van de aandacht en de waardering.

Overstromingen in de zomer

We komen in juli aan en het gaat enorm regenen, we zijn in Limburg en de Geul in het dal overstroomt en verandert in een meer. Gelukkig bouwen wij ons zomerkamp op op een heuvel, stopt na een week de regen en zakt het waterpeil. Natuurlijk is het vreselijk, de schade is groot en het heeft een enorme impact op de bewoners van het gebied.

Vijf mooie zomerweken

Voor ons gaat de zon op tijd schijnen en kunnen we de Zomerweken van VakantieAnders door laten gaan. Met wat watergeultjes hier en daar om het regenwater naar het dal te leiden. Het wordt een echte Hollandse zomer. We hebben samen met onze gasten vijf mooie weken. We zien veel plezier en geluk. Dat kunnen we allemaal goed gebruiken in deze tijd waar corona nog steeds aanwezig is.

Het kan doorgaan

De meditatie leidt me naar september, de vooruitzichten zijn goed. Ik maak met mijn blogteam het zevende AndersMagazine en bereid me voor op een massageweekend in oktober. Ook dat kan weer doorgaan. Hoe fijn is dat, want ik had daarvoor maar liefs zeven weekenden moeten annuleren! De hele opleiding had stilgestaan.

Massageweekend in oktober

In oktober genieten we van een geweldig massageweekend en voelen we weer waarom die aanrakingen zo belangrijk zijn.

Rust in november

We wandelen verder. Naar november, een maand waarin ik minder werk. Ik ga een week met vrouwen op reis naar Schiermonnikoog. Ik kom tot rust, geniet van wat er is; van de stilte, de wandelingen en de mooie gesprekken die we samen hebben. En mijn creativiteit wordt weer aangezet. Ik voel van binnenuit een vlammetje ontwaken.

Vlammen in Portugal

Vervolgens gaat een geplande reis niet door en kom ik spontaan en geheel onverwachts in Portugal uit. Daar brandt een vuur, echt vuur en een innerlijk vuur. Ik ben er met mijn man, hij heeft er een vuurlooptraining gedaan. En er ontwikkelen zich nieuwe plannen. Ideeën en wensen die er al langer zijn, krijgen vorm. Zaadjes worden geplant. En ook dat vuur brandt.

Blijven staan in december

Het einde van de meditatie brengt me naar december, naar nu, naar bijna het einde van dit bewogen jaar. En jaar met ups en downs, met tegenslag en voorspoed, met geluk en liefde, met nieuwe inzichten en plannen. Een groeiend vertrouwen en lef. Staan waar ik voor sta, en blijven staan. Een succes in de massage-opleiding, een nieuwe Mazzaze-masseur.

Forse tegenslag

We wilden het jaar gaan afsluiten met KerstAnders, de massage relax dagen en Oud&NieuwAnders. Geheel binnen de regels die nu allemaal gelden. Echter op 18 december is er een persconferentie waarin de nieuwe lockdown wordt aangekondigd, dat haalt een dikke streep door onze december activiteiten van VakantieAnders. Het is zuur, heel zuur. En we kunnen er niets meer aan doen.

Klaar voor 2022

Dit jaar heb ik een mooie weg afgelegd, de warmte en verbinding met de kinderen gevoeld, sterke verbindingen met vrienden en andere mensen ervaren. Met alles wat er is, heb ik ook genoten en geleefd in 2021. En dat gaat door. In liefde en compassie. Ik ben klaar voor 2022.

Verified by MonsterInsights