Aanrakingen, we kunnen niet zonder.

by | 21 mei 2020 | in de maatschappij, Massage, Massage opleiding

Twee maanden lang was masseren niet toegestaan wegens de coronavirusmaatregelen. In die periode heb ik contact gehouden met mijn klanten. Om uit te wisselen wat het effect is van niet kunnen masseren of gemasseerd worden. De gemene deler is het gemis van aanrakingen, het ontstaan van de huidhonger die alsmaar groter wordt. Zeker bij de singles, maar toch ook serieus bij de mensen die wel een partner en/of thuiswonende kinderen hebben.

Fysiek contact

Aanrakingen geven troost, geborgenheid en een fijn gevoel. Jezelf aanraken kan altijd, dat is fijn, je voelt je eigen lichaamsgrens, je huid en de warmte van jezelf. Maar het is toch anders als iemand anders je een knuffel geeft, je mist de stevigheid en het fysieke contact. En dat was er niet. Maar het komt wel terug. Langzaam aan in stapjes.

Aanrakingen blijven bestaan

Het is veel mensen in deze tijd  helder geworden hoe belangrijk het is, dat het een aangename intimiteit en verbinding geeft als je elkaar kunt vasthouden. Een mooi effect van het verbod dat er was. Want hoe gek is het al als je iemand niet eens een hand mag geven bij de ontmoeting. Ook al raken we daar nu een beetje vertrouwd mee, het is niet goed. Het blijft gek en het moet straks echt weer terug komen. Het duo Yentl en de Boer zingt er een grappig en vrolijk lied over:
‘Er waren handdrukken -Bij binnenkomst en bij vertrek – Ja nu klinkt dat gek -High fives hoog in de lucht – Low fives laag bij de grond – Toen er nog aanraking bestond’

Masseren mag weer

Masseren is weer toegestaan. En ook echt, puur, zorgvuldig en met alle aandacht. Mijn vrees dat het alleen maar zou mogen met mondkapjes, handschoenen en andere beschermingsmateriaal is gelukkig onterecht geweest. De voorwaarden alleen op afspraak en met een check bij de voordeur zijn voldoende. Voor mij klopt dat. De massage zijn weer begonnen en het is vanaf de eerste klant weer fijn, ook al was het even een beetje spannend. In het filmpje ‘Weer masseren na de lockdown’ vertel ik erover.

Massageweekenden flow

In september gaan de massageweekenden weer plaatsvinden. Dan kom je helemaal in de massageflow en ervaar je met al je zintuigen wat het masseren en gemasseerd worden met jou doet, hoe jij ervan ontspant, welke signalen jouw lichaam je geeft. Onder mijn begeleiding in een groep van gelijkgestemden, een fijne en veilige plek waar je helemaal jezelf mag zijn.

Wil jij masseren of gemasseerd worden?

Heb je interesse in een massage en/of een massageweekend?
Neem contact met mij op en we vinden wat het beste bij jou past.

Geverifieerd door MonsterInsights